Platenzaken

Als er nog iemand een goede online platenzaak weet, dan hou ik me aanbevolen, want zoals ik in laatste-nieuws al schreef, werken er steeds meer links niet meer, en moet ik steeds op zoek naar nieuwe werkende. Maar nu blijkt dat er steeds minder van die online sites overblijven, tenminste, sites die aan mijn eisen voldoen!

  1. De pagina moet minimaal fragmentjes van de nummers kunnen laten horen, zodat je weet waar je aan toe bent. Een pagina die alleen zegt, we hebben een CD en je betaalt eerst maar voordat je hem mag horen, is niet goed genoeg.
  2. Ze moeten geen problemen hebben met de W3C link checker. Dat is een online app die ik gebruik om te controleren of alle links nog bestaan, maar bij sommige websites lukt dat niet, bijvoorbeeld amazon.com. Dan krijg ik "The server does not allow HTTP HEAD requests, which prevents the Link Checker to check the link automatically. Check the link manually." te horen!
  3. En ze moeten als het webadres van een plaat verandert automatisch naar dat nieuwe adres springen in plaats van te zeggen dat de pagina niet bestaat. Vooral bij 7digital is dat heel erg; die platen zijn nog steeds leverbaar, maar het is nu net even een andere versie (bijvoorbeeld met nog meer opnames van demobandjes erbij) en die heeft dan ook een ander webadres, en mijn links van een paar jaar terug werken nou niet meer, en de site stuurt je niet automatisch door naar de goede pagina.

Weet je zo'n website die daar allemaal aan voldoet, laat me dat dan weten. Bij voorbaat dank!